Najwyższy czas się przedstawić, najwyższy czas działać skutecznie z problemem ginących pszczół.

Dzień dobry Państwu. Nazywam się Rafał Kucia. Jestem jednym z Fundatorów Fundacji Ochrony Pszczół „Nowa Ziemia”, obejmując stanowisko prezesa Fundacji oraz reprezentując ją na zewnątrz. Chciałbym państwu pokrótce opowiedzieć o zdarzeniu jakie zapoczątkowało powstanie Fundacji, a także skromnie o wdrażanych projektach.

Mam nadzieję, iż forma wideo przekazu przypadnie Państwu do gustu i pozostanie już stałym elementem naszej komunikacji. Mówiąc o uczciwości i transparentności chcemy od razu przejść do działania przekazując prawdę, ukazując problemy z jakimi spotykają się pszczoły wg. naszego punktu myślenia, dając jednocześnie nań rozwiązanie. Wierzę, iż sukcesywnie wdrażane projekty przyczynią się do natychmiastowej poprawy losu pszczół, oraz zwiększenia ich populacji w przyrodzie. Działając z początku z ograniczonym budżetem pragniemy prędko zyskać Wasze zaufanie oraz wsparcie finansowe po to, by natychmiast móc wykorzystać zebrane środki na wdrażanie wartościowych projektów z maksymalnym efektem i korzyścią dla zapylaczy. Nie możemy pokazać Wam teraz naszych wszystkich przyszłych projektów które zamierzamy realizować wierząc iż jest to korzystne dla dobra sprawy jakim jest ochrona pszczół. Pragniemy i wierzymy jednocześnie, iż sposób jaki wybraliśmy by pomagać pszczołom będzie przede wszystkim skuteczny, oraz stanie się inspiracją do Waszego wsparcia finansowego, którego tak bardzo teraz pszczoły potrzebują.

Przed nami pierwszy projekt, którego rąbka tajemnicy uchyliliśmy kilka dni temu publikując zdjęcia kwot faktur dotyczących danego przedsięwzięcia, a o którym dowiecie się już niebawem.

Jednym z projektów, który postanowiliśmy wdrożyć, a który zmaterializował się bez naszego czynnego udziału jest wyszukiwanie naturalnych siedlisk pszczół, takich o których opowiadam na poniższym nagraniu po to, by móc zapewnić pszczołom maksymalny komfort egzystencjalny oraz zapewnić im maksymalnie możliwą ochronę.