Wesprzyj finansowo

Co można zyskać przekazując darowiznę na powołanie do życia Fundacji?

• Tabliczka na kłodzie – po odbyciu kursu bartnika i przywiezieniu jej ze szkolenia wykonamy tablicę informacyjną na której umieścimy imiona i nazwiska wszystkich darczyńców dokonujących wpłaty na powstanie Fundacji kwotą 15 zł i powyżej. Pamiątka na całą wieczność. 🙂
  • Zwiedzanie – możliwość zwiedzania kłody w siedzibie Fundacji z serdecznym uściskiem dłoni fundatora:)
  • Świadomość – iż kiedykolwiek usłyszysz o Fundacji Ochrony Pszczół „Nowa Ziema”- wiesz, że powstała ona m.in dzięki Tobie i na stałe zapisałeś/aś się w jej historii – bezcenna!

Pomóż rozmnażać pszczoły, wpłać darowiznę na powołanie Fundacji.

Niezbędne koszty:

• kurs bartnika – rdzeń działalności Fundacji to koszt ok 900 zł
  • powołanie Fundacji – Notariusz + KRS to koszt 350 zł
  • księgowość – ok 200 zł /m-c,   2400 zł / rok ,  4800 zł / 2 lata  – dopiero po 2 latach działalności Fundacja może ubiegać się o statut OPP i otrzymywać 1% podatku od darczyńców. Do tego czasu Fundacja musi uzyskać comiesięczną płynność finansową, by móc funkcjonować.
  • księgowość (sprawozdanie finansowe składane raz w roku) – ok 150-300 zł
  • baza inwentarzowardzeń działalności Fundacji. Zakup zdrowych,nigdy nie pryskanych chemią pszczół dzikiej rasy. Trzeba przygotować bazę inwentarzową wsiedlając pszczoły do co najmniej 6 uli tak, aby następnie zapewnić możliwość płynnego wsiedlania pszczół do wykonywanych barci i kłód. Koszt zakupu pszczół to kwota – 250 zł / rój.  6 rodzin to kwota 1500 zł. Obecnie mamy zasiedlone 2 ule, z czego 6 czeka na zasiedlenie.

Przekaż darowiznę

Rafał Kucia

nr konta: 28 1320 1537 3881 2341 3000 0001

„Darowizna na powołanie Fundacji”

dokonaj wpłaty na:

Zrzutka.pl

Zapisz się trwale w historii Fundacji.

Przeczytaj również o  – Historii, czyli  powodach powołania Fundacji!