Wesprzyj finansowo

Co można zyskać przekazując darowiznę na powołanie do życia Fundacji?

• Tabliczka na kłodzie – po odbyciu kursu bartnika i przywiezieniu jej ze szkolenia wykonamy tablicę informacyjną na której umieścimy imiona i nazwiska wszystkich darczyńców dokonujących wpłaty na powstanie Fundacji kwotą 15 zł i powyżej. Pamiątka na całą wieczność. 🙂
  • Zwiedzanie – możliwość zwiedzania kłody w siedzibie Fundacji z serdecznym uściskiem dłoni fundatora:)
  • Świadomość – iż kiedykolwiek usłyszysz o Fundacji Ochrony Pszczół „Nowa Ziema”- wiesz, że powstała ona m.in dzięki Tobie i na stałe zapisałeś/aś się w jej historii – bezcenna!

Pomóż rozmnażać pszczoły, wpłać darowiznę na powołanie Fundacji.

Niezbędne koszty:

• kurs bartnika – rdzeń działalności Fundacji to koszt ok 1000zł.
  • baza inwentarzowa – rdzeń działalności Fundacji. Zakup zdrowych nigdy niepryskanych chemią pszczół dzikiej rasy. Koszt zakupu pszczół to kwota – 250 zł/rój.
  • powołanie Fundacji – Wsparcie merytoryczne,Notariusz + KRS to koszt ok 1850 zł..
  • działalność gospodarcza – ustawowe wyodrębnienie środków minimum 1000zł
  • księgowość – comiesięczne koszty – od ok 300 zł/m-c, 3600 zł/ rok , 7200 zł/ 2 lata (bez DG) – dopiero po 2 latach działalności Fundacja może ubiegać się o statut OPP i otrzymywać 1% podatku od podatników. Do tego czasu Fundacja musi uzyskać comiesięczną płynność finansową, by móc funkcjonować. W przypadku działalności gospodarczej koszty są wyższe.
  • księgowość (sprawozdanie finansowe składane raz w roku) – ok 200-350zł.
  • inne koszty (zakup rusztowania, przyczepka samochodowa,drabina, piła łańcuchowa, narzędza bartnicze, drzewo do wykonywania kłód, strona www, domena, hosting, telefon…)

Przekaż darowiznę

Rafał Kucia

nr konta: 28 1320 1537 3881 2341 3000 0001

„Darowizna na powołanie Fundacji”

dokonaj wpłaty na:

Zrzutka.pl

Zapisz się trwale w historii Fundacji.

Przeczytaj również o  – Historii, czyli  powodach powołania Fundacji!