Powołajmy razem do życia Fundację i rozmnażajmy pszczoły natychmiast!

Co można zyskać przekazując darowiznę na powołanie do życia Fundacji?

• Tabliczka na kłodzie – po odbyciu kursu bartnika i przywiezieniu jej ze szkolenia wykonam tablicę informacyjną na której umieszczę imiona i nazwiska wszystkich darczyńców dokonujących wpłaty na powstanie Fundacji kwotą 10 zł i powyżej. Pamiątka na całą wieczność 🙂
  • Zwiedzanie – możliwość zwiedzania kłody w siedzibie Fundacji z uściskiem dłoni fundatora:)
  • Świadomość – kiedykolwiek usłyszysz o Fundacji Ochrony Pszczół „Nowa Ziema”, masz świadomość, iż powstała m.in dzięki Tobie! – bezcenna.

Przekaż darowiznę na powołanie Fundacji !

Niezbędne koszty:

• kurs bartnika – rdzeń działalności Fundacji to koszt 900zł
  • powołanie Fundacji – Notariusz + KRS to koszt 350 zł
  • księgowość – ok 200 zł /m-c,   2400 zł / rok ,  4800 zł / 2 lata  – dopiero po 2 latach działalności Fundacja może ubiegać się o statut OPP i otrzymywać 1% podatku od darczyńców. Do tego czasu Fundacja musi uzyskać comiesięczną płynność finansową, by móc funkcjonować.
  • księgowość (sprawozdanie finansowe składane raz w roku) – ok 150-300zł
  • baza inwentarzowardzeń działalności Fundacji. Zakup zdrowych,nigdy nie pryskanych chemią pszczół dzikiej rasy. Trzeba przygotować bazę inwentarzową wsiedlając pszczoły do co najmniej 6 uli tak, aby następnie zapewnić możliwość płynnego wsiedlania pszczół do wykonywanych barci i kłód. Koszt zakupu pszczół to kwota – 250 zł / rój.  6 rodzin to kwota 1500 zł.

Przekaż darowiznę

dokonaj wpłaty na:

Zrzutka.pl  lub  Patronite

Przeczytaj również o powodach i chęci powołania Fundacji – Historia.

Photo by Tim Marshall on Unsplash