Zostań „Pszczłowiekiem”

Pszczłowiek – człowiek, który żyje w harmonii z pszczołami i całą Naturą. Szanuje je i pomaga być zdrowymi, nie oczekując niczego w zamian. Bezwarunkowo. Kocha je. 🙂

Zatem…pszczłowiekiem jest każda osoba miłująca pszczoły, zdolna do czynienia dobra w wybranej przez siebie formie nie oczekując niczego w zamian.

Jak można pomagać, jak zostać Pszczłowiekiem?

• Sadząc rośliny, drzewa i krzewy miododajne – na balkonach, działkach ogrodowych, nieużytkach itp.
  • Zmieniając dietę na wegetariańską, wegańską, witariańską – zwiększa się świadomość i dbałość o samego siebie, co siłą rzeczy przekłada się na wybory konsumenckie zdrowej i ekologicznej żywności pozbawionej chemicznych oprysków. Ciało zyskuje zdrowie, szczęście i długowieczność. Pomagasz pszczołom, oraz sobie.
  • Zmierzając w stronę rolnictwa ekologicznego. Świat wokół nas stale się zmienia. Diety również (patrz powyżej).
  • Rezygnując z agresywnych środków ochrony roślin np. Randapu i innych.
  • Rezygnując z GMO.
  • kupując koszulkę pszczłowieka – zasilając zyskiem z jej sprzedaży działalność statutową Fundacji „Nowa Ziemia”.
  • zostając Bartnikiem.
  • zostając pszczelarzem naturalnym  – nastawionym nade wszystko na dobro* pszczół, bez stosowania chemii pszczelarskiej.
  • pomagając Fundacji – pisać wartościowe artykuły, zostając naszym wolontariuszem, pomagać budować siedliska dla pszczół (ule, uliki, kłody, barcie).
  • Wszystko inne, co kiedykolwiek przyjdzie Tobie do głowy i ma na celu dobro* pszczół.
  • Zaproponuj własną inicjatywę, współpracę, pomysł.

*Jeśli nie wiesz co to dobro, to spróbuj najpierw na sobie 🙂