Plan Warsztatów Bartniczych czerwiec 2021r.

Warsztaty bartnicze Fundacji Ochrony Pszczół „Nowa Ziemia”, czyli kurs dla przyszłego bartnika.

Warsztaty Bartnicze odbędą się w Kisielicach woj. warmińsko – mazurskie, powiat iławski w dniu 06.06.2021 r.

Miejsce:

– leśne jezioro w Kisielicach

– na terenie, na którym odbywać się będą warsztaty znajduje się miejsce na ognisko, plaża, jezioro z pomostami, wc.

Plan przebiegu warsztatów:

– planowane rozpoczęcie warsztatów – godzina 10.00

– krótkie wprowadzenie teoretyczne

– podział na grupy:

Uczestnicy będą podzieleni na 2 główne grupy- jedna z grup rozpocznie od dziania kłód bartnych, druga grupa dokona oględzin kłód umieszczonych już w lesie. W połowie warsztatów grupy zamienią się rolami.

W lesie znajduje się 9 kłód bartnych, siedem z nich znajduje się na jednym oddziale leśnym, pozostałe dwie w innych częściach lasu. Aktualnie kłody nie są zamieszkałe przez pszczoły i wymagają gruntownych napraw.

Na miejscu na uczestników czekać będzie sprzęt do dziania kłód bartnych, kłody, sprzęt i materiały potrzebne do naprawy zniszczonych kłód bartnych.

Praca przy dzianiu kłód bartnych odbywać się będzie w parach. Istnieje możliwość zabrania kłód ze sobą przez uczestników- prosimy jednak o wcześniejsze zgłoszenie tego do nas.

Podczas warsztatów płonąć będzie ognisko, przy którym będzie można odpocząć oraz zjeść kiełbaskę.

– zakończenie warsztatów – godzina 18.00

~Leśna Chata~

Zapisy na warsztaty bartnicze

Prosimy o wypełnienie poniższego formularza zgłoszeniowego oraz oczekiwanie na kontakt telefoniczny od organizatora szkolenia “Leśna Chata”.

na przetwarzanie danych osobowych w celu realizacji warsztatów bartniczych dostępna pod nazwą "Polityka Prywatności" znajdującą się w menu głównym "O Nas", stopce strony, lub pod adresem: https://fundacjanowaziemia.pl/polityka-prywatnosci-wraz-z-informacja-o-ochronie-danych-osobowych/
na własną odpowiedzialność korzystać z narzędzi bartniczych i nie będę miał żadnych roszczeń, oraz nie będzę żądał odszkodowania za wynikłe szkody powstałe podczas trwających warsztatów bartniczych, ponieważ zobowiązuję się do zorganizowania ubezpieczenia we własnym zakresie, o czym zostałem poinformowany przed przystąpieniem do szkolenia.