Wspieramy działalność Marcina Bustowskiego w sprawie zakazania stosowania GLIFOSATU

Na Facebookowym profilu Marcina Bustowskiego, oraz stronie “Polacy struci glifosatem (Roundup) i innymi substancjami chemicznymi “ dowiadujemy się o organizowanej akcji w sprawie trucia dzieci GLIFOSATEM. Czytamy o badaniach dzieci na jego obecność, dowiadujemy się iż są strute i mają przekroczone normy. Proceder budzi niepokój i obawy o nasze zdrowie jako populacji w najbliższej przyszłości. Sprawa wydaje się być poważna i nie dotyczy tylko pszczół. Zapada decyzja o wyjeździe do Karpacza.

O jakich my normach tu mówimy, w naszych ciałach w ogóle nie powinno być GLIFOSATU

Działając dla dobra Pszczół, dla nas nie ma znaczenia dzięki komu, oraz w jaki sposób nastąpi zakaz stosowania glifosatu w naszym kraju, ale to dopiero dzięki p. Marcinowi Bustowskiemu w Polsce zaczęto debatować publicznie na temat trucia Polaków. Pojechaliśmy zatem do Karpacza wesprzeć pikietę przeciwko truciu tą niebezpieczną dla Pszczół i ludzi rakotwórczą substancją.

• Brak kontroli żywności w Polsce. Sanepid nie bada niczego na obecność GLIFOSATU (nawet wody pitnej), czyli tego czym obecnie trują nas producenci żywności.
  • Na ponad 250 przebadanych dzieci wszystkie są strute rakotwórczą substancją. Badania wciąż trwają i spływają kolejne niepokojące doniesienia!
  • Na pokojowej pikiecie brak pszczelarzy i innych środowisk ekologicznych przeciwnych opryskom. Wszyscy więcej mówią, niż robią.
  • Więcej osób przyjezdnych, niż mieszkańców Karpacza.
  • Szacunek i wielkie Brawa dla niewidomego Patryka, który sam dotarł na protest z Wrocławia!
  • Obywatele powinni wziąć sprawy w swoje ręce chcąc zmienić ten kraj na lepszy.
  • Trwają zbiórki na badanie dzieci i walkę z glifosatem. Wspierajmy.

Tak w skrócie można określić to, co działo się na pokojowej demonstracji obok wynajętego przez polityków na trzy dni całego Hotelu Gołębiewski.

Apel do pszczelarzy

Zjednoczmy się. Wspólnie możemy zakazać stosowania Glifosatu. Doskonale wiecie jaki wpływ na nasze pszczoły mają opryski. Nie organizujcie zrzutek na ratowanie pszczelarstwa po fakcie strucia pszczół. Organizujcie się we wspólne akcje przeciw Glifosatowi, jak miało to miejsce w Karpaczu. Wywierajmy społeczny nacisk na polityków, instytucje państwowe i samorządy. Weźmy sprawy w swoje ręce.