Zostań “Pszczłowiekiem”

Pszczłowiek – człowiek, który żyje w harmonii z pszczołami i całą Naturą. Szanuje je i pomaga być zdrowymi, nie oczekując niczego w zamian. Bezwarunkowo. Kocha je. 🙂

Zatem… Pszczłowiekiem jest każda osoba mająca na względzie dobro pszczół, która chroni je, nie oczekując niczego w zamian.

Jak można pomagać, jak zostać Pszczłowiekiem?

• Sadząc rośliny, drzewa i krzewy miododajne – na balkonach, działkach ogrodowych, nieużytkach, itp.
  • Zmieniając dietę na wegetariańską, wegańską, witariańską – zwiększa się świadomość i dbałość o samego siebie, co siłą rzeczy przekłada się na wybory konsumenckie zdrowej i ekologicznej żywności, pozbawionej chemicznych oprysków. Zyskujesz zdrowie, szczęście i długowieczność. Pomagasz pszczołom oraz sobie.
  • Zmierzając w stronę rolnictwa ekologicznego.
  • Rezygnując z agresywnych środków ochrony roślin, np. Randapu i innych.
  • Rezygnując z GMO.
  • Kupując koszulkę Pszczłowieka, lub inne gadżety – zasilając tym samym działalność statutową Fundacji..
  • Zostając bartnikiem.
  • Pomagając fundacji – pisać wartościowe artykuły, zostając naszym wolontariuszem, pomagać budować siedliska dla pszczół (ule, uliki, kłody, barcie).
  • Wszystko inne, co kiedykolwiek przyjdzie Tobie do głowy i ma na celu dobro* pszczół.
  • Zaproponuj własną inicjatywę, współpracę, pomysł.

* Jeśli nie wiesz co to dobro, to spróbuj najpierw na sobie. 🙂